Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland

Downloads en links

Wil jij als werkgever je medewerkers preventief en op frequente basis gaan testen? Afhankelijk van de variant die je kiest om preventief testen van medewerkers mogelijk te maken, vind je hieronder aanvullende informatie waarmee je aan de slag kunt.

Sneltesten op locatie

Toolkit
Download de Toolkit voor het oprichten van een eigen testfaciliteit

Materialenlijst
Deze materialenlijst (directe download) geeft in detail alle materialen weer.

SOP’s (Standard Operating Procedures)
Het uitvoeren van het antigeen testproces gebeurt in een aantal stappen. Per stap zijn er SOP’s (Standard Operating Procedures) opgesteld, dit zijn werkinstructies om het werk op de juiste manier uit te voeren. Op deze pagina vind je de links naar de bestanden en staan de beschikbare SOP’s beschreven.

Testen en persoonlijke beschermingsmiddelen aankopen
Via het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) kan je BIG-geregistreerde arts direct coronatesten en beschermende kleding inkopen. Dit kun je als werkgever niet zelf bij het LCH doen.

Personeel inhuren
Werkgeverstesten heeft samen met Randstad, Tempo Team en Yacht functieprofielen opgesteld en een training ontwikkeld (NCOI). Zij kunnen je binnen drie weken voorzien van personeel dat gekwalificeerd is om een teststraat te bemannen, op basis van lokale contractafspraken. Zij kunnen je ook een projectleider leveren die het opzetten van een eigen testfaciliteit kan begeleiden namens jouw organisatie. Maar wellicht heb je ook zelf al medewerkers die in te zetten zijn in ondersteunende rollen bij de testfaciliteit. Medewerkers mogen niet in het primaire testproces zelf worden ingezet in verband met privacy.
De functieprofielen van alle relevante medewerkers die nodig zijn om een teststraat te runnen vind je hier.

Zelftesten onder supervisie of begeleiding

Toolkit
Download hier de Toolkit zelftesten

Algemene informatie

GGD
De positieve testresultaten worden gemeld aan de regionale GGD en vervolgens door de regionale GGD gemeld aan het RIVM voor de landelijke registratie van positieve testresultaten. De melding van positieve uitslagen verloopt via het GGD meldportaal.