Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland

Op 23 februari 2021 heeft Minister de Jonge de Tweede Kamer geïnformeerd dat preventief testen middels antigeentesten toegestaan is.

De op deze site genoemde vergoedingsregeling staat alleen open voor testen die worden uitgevoerd bij mensen met symptomen die passen bij het coronavirus en bij mensen die mogelijk besmet zijn, omdat ze in  contact geweest zijn met positief geteste personen.

Wijzigingen over de regeling vermelden wij uiteraard direct op deze site. Of meld je aan voor de mailing, waarin updates worden gedeeld over wijzigingen van de regeling.


Zo richt je je eigen testfaciliteit in als werkgever

 

Door op jouw locatie te kunnen testen, vergroot je de veiligheid op je werkvloer en verminder je de uitval door ziekte en quarantaine. Op deze pagina lees je hoe je dit aanpakt.

Hoe werkt het opstarten van een eigen testfaciliteit?

Om te starten met een testlocatie onderneem je stappen in vier fases. Je start bij de voorbereiding en beschrijft alle benodigde stappen om te komen tot de laatste stap, het openen van de locatie.

Je bedrijfsarts of arbodienst moet de medische verantwoordelijkheid (supervisie) nemen en de communicatie van de uitslagen naar de medewerkers verzorgen. Bespreek dit dus op tijd met je bedrijfsarts of arbodienst. Als jouw bedrijfsarts of arbodienst deze dienstverlening niet aanbiedt, kun je een andere bedrijfsarts of arbodienst benaderen. 

De bedrijfsarts of arbodienst is daarnaast eindverantwoordelijk voor het laten uitvoeren van de testen, het vastleggen van de resultaten, het delen van de resultaten met de regionale GGD en de communicatie van de resultaten met de geteste personen. 

Toolkit inrichten testlocatie

In de Toolkit inrichten testlocatie voor antigeentesten staan de vier stappen beschreven en daarnaast wie voor welke actie verantwoordelijk is: de werkgever, bedrijfsarts/arbodienst of gezamenlijk. Daarnaast vind je een uitgebreid pakket van bijlagen met bijvoorbeeld instructies, checklists, standaard tekeningen en eisen aan de locatie, materialen, personeel, proces en kwaliteit. 

Heb je na het lezen van deze Toolkit vragen? Dan kun je contact opnemen met 088-7674076.
Bedrijfsartsen of arbodiensten kunnen zich hier aanmelden.