Deze site is een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland

Werkgeverstesten.nl is live!

Wie kan, werkt thuis. Maar voor organisaties waar medewerkers niet thuis kunnen werken en die toch open moeten blijven kan het interessant zijn om een eigen testlocatie in te richten. Daarom is het initiatief Werkgeverstesten gestart. 

Over werkgeverstesten.nl

Werkgeverstesten.nl is een project van Operatie Fastlane. Operatie Fastlane (OFL), een samenwerkingsverband van overheid en VNO-NCW en MKB-Nederland, bouwt gefaseerd een test-infrastructuur voor werknemers, scholieren, studenten en bezoekers van publieke activiteiten en gelegenheden. Eerder hebben zij ook gewerkt aan de bouw van (X)L-testlocaties. Tom Middendorp, oud Commandant der Strijdkrachten, heeft de leiding over Operatie Fastlane.

Economische en maatschappelijke activiteit weer verhogen

Het doel van werkgeverstesten.nl is om de verspreiding van corona tegen te gaan en om de economische en maatschappelijke activiteit weer te verhogen. De voordelen van het vergroten van de testcapaciteit: 

 • Door op locatie bij werkgevers te testen, wordt de veiligheid op de werkvloer vergroot.
 • Daarnaast kunnen medewerkers sneller weer aan de slag op de werklocatie.
 • De uitval door ziekte vermindert door snellere signalering van besmetting met het virus.
 • Ook vermindert het aantal personen in quarantaine uit voorzorg en de quarantainetijd per persoon. De uitval in bedrijven wordt dus verder beperkt.

Met een hoger aantal en frequenter testen kunnen we vervolgens verspreiding van het virus voorkomen, de economische en maatschappelijke activiteit weer vergroten en sectoren en bedrijven heropenen. Hoe meer testcapaciteit, hoe beter.

Informatie en ondersteuning

Operatie Fastlane biedt via werkgeverstesten.nl informatie en ondersteuning om zelf of samen met bijvoorbeeld collega-bedrijven in de buurt een eigen testfaciliteit op te zetten. Je vindt bij ons:

 • Informatie met minimale eisen voor materialen, personeel, locatie, proces en kwaliteit voor het opzetten van een teststraat;
 • Informatie over de financiële tegemoetkoming (deze is nog in ontwikkeling);
 • Advies bij het selecteren en opzetten van locatie, regelen van personeel en inkopen van materialen;
 • Faciliteren van inkoop via raamcontracten met leveranciers en specificatielijsten;
 • Draaiboek met voorstel voor projectorganisatie en tijdslijnen;
 • Mogelijkheid om opgeleid testafname-personeel in te huren via centrale pool;
 • Hulp via een telefonische helpdesk (088-7674076).

Meer informatie en contact

Wil je meer weten over wat er komt kijken bij het zelf opstarten van een eigen testlocatie? Download dan de Toolkit inrichten testlocatie voor antigeentesten. Heb je besloten dat een eigen testlocatie past bij het coronaprotocol en je organisatiedoelen? Neem contact op met de helpdesk (088-7674076).